Qureshis Nytale

13871815_10153766385972671_679736716_n

Islam Net lederen Fahad Qureshi har skrevet en kronikk i VG, formet nærmest som et hjerte-sukk. Han mener seg misforstått av samfunnet på sitt ideologiske, så vel som personlige, ståsted. Kronikken handler om synet på homofili, utroskap og dødsstraff osv. Han har sett seg lei av at han blir angrepet stadig på nettopp disse punktene hver gang han forsøker å delta i debatter.

Det har aldri vært egentlig tvil om hva organisasjonenes ideologiske ståsted er på slike spørsmål og en lang rekke andre ting. Men når han selv med klare ord i en video fra Islam Nets egen konferanse bekrefter alt dette, så er det ikke rom for å erklære seg misforstått. Det er ikke «klipp og lim» av videoen som har satt ham i denne posisjonen men hans egne ord, ord som fortsetter i den «avklarende» kronikken. Retningen er den samme som før, om enn i noe annet ordelag. Dette har fått enkelte til å tro at organisasjonen er i gang med en «liberalisering». De som tror dette har misforstått og tar grundig feil. Når man endrer på innpakningen endrer man ikke innholdet.

Gjennom sin kronikk bekrefter lederen i Islam Net nok engang nettopp sine ekstremistiske fortolkninger om samme tema og han bringer ikke noe nytt på bordet. Bortsett kanskje fra et punkt, nemlig at i motsetning til hva han trodde først så har han nå oppdaget at det er store uenigheter blant lærde om det er dødsstraff for homofili og utroskap eller ikke. Det er viktig å påpeke at denne uenigheten er ikke noe nytt, noe som bør  reise et alvorlig spørsmål hos ham selv om hvorfor han ikke oppdaget dette for lenge siden?

Nettopp dette bør være en lærepenge til ham, nemlig at man kan ikke forholde seg dogmatisk til et tema og late som om man eier sannheten om Guds ord, slik han gjør i denne omtalte videoen. Denne «tvilen» han nå har gitt uttrykk for er positiv i seg selv, men langt fra nok. Resten er fortsatt en fortsettelse av de gamle dogmatiske meningene og fortolkningene som hans bevegelse står for. Fahad burde be samfunnet og de involverte om unnskyldning heller enn å ta offerrollen og mene seg misforstått. Han burde også be sine egne tilhengere om unnskyldning for å ha villedet dem med sine «klare meninger» om at det han trodde var det sanne islam.

Forfatteren George Orwell skapte et spennende begrep i sin roman 1984, newspeak eller på norsk nytale. Det handler om å fylle begreper med en helt ny og annerledes mening. I så måte bringer kronikken også inn en litt ny definisjon av begrepet barmhjertighet. Qureshi vil at vi skal forstå at halshugging og steining ikke bare er ment som straff men også er barmhjertighetshandling for befolkningens eget beste, siden dette har avskrekkende effekt som hindrer folk å gjøre noe galt. Det interessante her er at i koranen forbinder Gud barmhjertighet med tilgivelse i motsetning av hva Qureshi gjør i kronikken.

Vi er ikke i tvil om at vi vil heller leve i en verden med Guds barmhjertighet enn Qureshis.

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg - Norsk Toppliste

Reklamer

4 tanker på “Qureshis Nytale

  1. Det Qureshi ikke virker å forstå er at problemet ligger i verdiene han forfekter. Det er som å si at hvis en person ytrer at i hans perfekte stat så ville alle som tror på islam ha blitt henrettet, men han ønsker ikke å implementere dette systemet i Norge, så skal vi ikke utfordre vedkommende, eller kalle vedkommendes verdisyn for forkastelig?

    Ingen har gjort mer for å ødelegge muslimers omdømme i Norge enn Fahad Qureshi og organisasjonen hans. Er jo tragikomisk hvordan påtar seg offerrollen.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s