Nerdefestskuffelse

PHHgpoKxWeFnLI_1_lAlle er nok ikke interessert i science fiction filmer, men vi er begge scifi fans, og kan nok dermed regnes som minoriteter også på filmsmaksfeltet. Etter en hard arbeidsdag gledet vi oss til å ta en kinotur, og se på Indepence Day 2, som er en oppfølger fra Independence Day som kom ut i 1996. Vi så den på kino da den kom ut begge to, men vi har begge sett den flere ganger på tv og på nett i årene som fulgte. I SciFi verden var det ikke blant de største filmene kanskje, men den var underholdende, med mange morsomme replikker fra kjente skuespillere som bar filmen og fylte ut rollene godt. Utvelgelse av karakterene var så å si genial i den forstand at skuespillerne tok eierskap til filmen.

Så sitter vi altså der, 20 år senere, i kinosalen, med popcorn på den ene siden, brus på den andre, og masse snop i fanget. Forventningsfulle for hva som skal åpenbares på skjermen. Men et lite sidespor før vi går til filmen, man bør merke seg at popcorn kan spises fort av to svært ulike årsaker. Det kan dreie seg om at det er veldig spennende, og at seeren blir sugd inn i filmen. Kort fortalt, man følger handlingen med å stappe mer popcorn i kjeften. Det er mer eller mindre publikums bidrag til filmen. Den andre grunnen er når man kjeder vettet av seg og følelsen av å drukne tar over kroppen. Da blir popcornet redningsbøyen man strekker seg etter. Dette erfarte vi på alvor i denne filmen.

Uansett, et godt råd utenom filmen er å ikke kjøpe sete midt på, i tilfelle man må ut for å kjøpe flere ganger. Når reklamen var over, lysene sluknet og filmen begynte, hadde vi en forventing om en forbindelse mellom Independence Day og Independence Day 2. Det har gått 20 år i virkeligheten, og 20 år har gått i filmen. Dette skulle gå bra! Det vi visste var at hovedrolleinnehaveren fra den første filmen, Will Smith, ikke var med, men «sønnen» var med. Det var også flere av de andre skuespillerne fra sist gang, blant annet Bill Pullman som eks presidenten, Jeff Goldblum som den geniale forskeren som fant ut hvordan vi skulle vinne kampen, og Judd Hirsch som spilte faren hans og flere andre.

Det var ikke uventet at regissøren skulle bruke tid på å presentere de nye rollene og karakterene, samt forhåpentligvis gi publikum tid til å danne relasjon til denne filmen så vel som forbindelse til den forrige. Problemet var at etter så lang tids satsning, og så mye arbeid på dette, så har man ikke greid å få dette til. Man fikk hverken en forbindelse til karakterene som en eventuell ny kinogjenger ville trengt, ei heller har man greid å bygge relasjon bakover til den forrige filmen. Tross deltagelse av flere skuespillere fra forrige gang, kom filmen aldri av bakken. Ingen av rolleinnehaverne kan sies å ha en hovedrolle. Det var nærmest å oppfatte som at regissørene satset litt for mye på å bygge filmen i retning av «next generation» med små roller til tidligere hovedrolleinnehavere. Den opprinnelige Independence Day hadde en logisk historie som var lett å forstå. Så var ikke tilfelle denne gangen. Historien var full av hull og mye var direkte ulogisk og hang ikke sammen hverken innad i filmen eller i relasjon til forrige film. Til tider fant vi oss i å lure på om vi skulle heie på romvesnene sånn at man ble ferdig med denne verdenen en gang for alle. independence-day-2-poster-405x600

Skuffelsen stopper ikke der. I den første filmen hadde man mange morsomme replikker og gode punchlines som fikk en til å le. Nå var det bare plattheter og mange kalorier måtte brukes bare for å smile. En ting er sikkert, det er sterkt tvilsomt om noen av oss vil lete opp filmen for å se den igjen i de neste 20 årene som vi gjorde med den forrige. Kommer den på tv så blar vi nok forbi også. Har dere enda ikke sett filmen, og vil utsette dere for det så husk i alle fall å ta med dere en ekstra bøtte med popcorn, og litt ekstra snop. Det blir da høydepunktet i filmen, og da slipper man å gå inn og ut av kinosalen og forstyrre de som sover.

Terningskast, 1 ½, under sterk tvil, for romvesen-dronningen som hadde en fin rustning som trolig forblir unik og aldri brukt igjen.

 

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg - Norsk Toppliste

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s