En verdig frihetskamp

image

For English
Kjære alle sammen. Oslo Freedom Fourm 2016 ble sparket igang 23. Mai. Programmet er omfattende, med foredragsholdere med mange spennende bakgrunner fra mange ulike land og fra ulike lag i samfunnene
.

Vi «kjenner» Oslo Freedom Forum, herved kalt OFF som et høyreside-prosjekt. Det verserer en rekke historier om grunnleggeren, Thor Halvorsen, og hans aktiviteter opp mot Venezuela. Hva som er sant og ikke sant om personen Thor Halvorsen er faktisk ikke så interessant når det gjelder denne konferansen og innholdet.

Vi har begge fått noen kommentarer og spørsmål idag, «hvorfor i helvete deltar dere i en høyreside konferanse og støtter opp under en høyrevridd bevegelse?» Under en normal situasjon ville et slikt spørsmål fått oss til å tenke. Ikke fordi vi definerer oss som høyre eller venstre, men for å tenke gjennom om påstandene holder mål, noe vi i ettertid nok kommer til å gjøre.

Vi utsatte det å tenke på dette til slutten av den første dagen. Nå sitter vi i lobbyen på hotellet og tenker gjennom hva vi opplevde idag og hvem vi traff. Idag traff vi blant annet unge aktivister fra Syria som hadde tatt den farefulle veien for å delta på denne konferansen. Det samme gjorde noen fra Afghanistan eller andre land hvor folk lever under diktatur. Land som er diktaturer og må erkjennes som det uavhengig av om man hører til høyre eller venstre i det politiske landskapet. De har et mål om å være på denne konferansen for å fortelle sine erfaringer og ta med seg andres erfaringer til inspirasjon. De vil også få faglig input, blant annet fra selskaper som hjelper dem med de teknologiske verktøyene de trenger.

Konferansen gir dem motivasjon og den mentale støtten for å fortsette sin kamp for frihet, demokrati og menneskerettigheter. Disse er frihetskjempere.

Så sitter endel mennesker trygt bak sine PCer i trygghet og frihet og kommer med meninger om hvem som gjør hva og hva som er verdt å støtte. Hva gir dere rett til å dømme hele konferansen og sette en merkelapp på dette? Det man gjør er nemlig å angripe alle disse frihetskjemperne som faktisk satset livet for å komme hit og arbeide videre på sine prosjekter. Disse fortjener at vi faktisk hører på det de sier, og støtter dem i deres kamp for frihet, demokrati og menneskerettigheter.

Kjære venner. Verden bør ikke alltid være basert på høyre og venstre, og alt kan ikke sees på som blått og rødt. Det var en tenkning som er bedre forlatt i den kalde krigens dager. Ørene er for å lytte, ikke til pynt. Så lenge vi ikke lytter til andre, forstår vi ikke deres ståsted og kan derfor heller ikke argumentere mot dem, om man skulle ønske det. Kritikk vil vi komme med, men etter å lyttet. La oss sammen støtte frihet, menneskerettigheter og demokrati, og alle som kjemper for det, isteden for å ofre dem i et «politisk spill», da de ikke sitter i trygghet og frihet bak en PCskjerm og faktisk risikerer liv og lemmer. La oss vise respekt og anerkjenne alle arenaer som gjør arbeidet deres lettere heller enn å svartmale dem.

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg - Norsk Toppliste

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s