Bryt stillheten!

Belittle-Be-LittleTil dere unge jenter som i den siste tiden har reist dere mot ukulturen som finnes der ute, dere som har fortalt deres historier og begitt dere inn på farefulle veier, TUSEN TAKK!

Enighet eller uenighet i det dere mener og skriver til side, vi beundrer deres mot, og støtter deres rett til å komme med deres synspunkter uten å måtte oppleve hets og sjikane. Dere representer håpet og fremtiden. Dere er en viktig motivasjons og inspirasjonskilde, ikke bare til andre jentene som ennå ikke har begynt med å bruke stemmene sine, men først og fremst til oss litt eldre som gjennom mange års oppoverbakker har fått håpet tynnet ut, sammen med håret. Dere motiverer oss og dere er en verdifull støtteapparat for oss «eldre menn» som trenger en påminnelse og en dytt i riktig retning i kampen mot mannskulturen og våre egne holdninger. TUSEN TAKK!

Dere representerer en bred og sammensatt gruppe, og deres stemmer er viktige, ja faktisk helt nødvendig, for at ting skal bevege seg i en bedre retning. Dette uavhengig av hva dere måtte mene, fordi vi må gjerne ha en tøff debatt hvor meningene brytes mot hverandre, men vi kan ikke og skal ikke tolerere at fokus flytter seg fra sak til person. Vi har sett måten flere av dere er møtt på i offentligheten, og hetsen dere utsettes for i det daglige, i kommentarfelt og ikke minst på lukkede grupper i sosiale medier, og dette er rett og slett skammelig! Vi skammer oss over denne behandlingen dere har fått fra enkelte menn (og kvinner). Når tilsynelatende voksne mennesker angriper en ung kvinne for å være umoden viser de stort sett bare en ekstrem umodenhet selv, men det blir for enkelt å skylde på umodenhet i seg selv.

13231067_1110230679037820_44559087_nDet handler om samfunnsstrukturer hvor den som tør stille spørsmål, som tør ta tak i noe vi gjerne skulle ha skjult eller noen som peker på ubehagelige fakta, blir angrepet på det personlige plan. Hvor moral som skal bygge mennesker opp blir til forvridd moralisme som brukes for å slå dem ned. Hvor stemmer, spesielt fra unge kvinner, kveles. Hvor unge kvinner angripes fordi de er unge, og fordi de er kvinner.

Baksnakking er et stort samfunnsproblem generelt, men det er mye verre med en seksualisering av dette hvor unge kvinner man er uenig med stemples som «hore» eller annet! Uenighet i seg selv er helt ok, faktisk er uenighet noe av det viktigste å beskytte, fordi nettopp friksjonen mellom ulike meninger bringer samfunnet fremover. Det vi snakker om her er ikke uenighet, det er hets og sjikane. Menn (og kvinner) som driver med dette burde skamme seg, om de enda hadde vett til det.

Det hviler dog også et ansvar på de av oss som ikke gjør slikt, men som likevel stilltiende godtar dette ved å ikke tale slikt imot. Det er jo ubehagelig må vite. Hvor mye verre er det da ikke for en 18 åring som har skrevet sitt første innlegg i en avis? Da må vi faktisk ta på oss ubehaget, og støtte ungdommenes rett til å uttale seg, og bli tatt på alvor i det de sier. Så må vi også beklage til dere, våre kjære søstre i menneskeheten at vi ikke har vært tydelige og klare nok, det stopper her. Vi er avhengige av dere, men da skal dere også vite at vi står bak dere fullt og helt i retten til å komme med deres meninger. Den støtten er, og skal være der, utvetydig, tydelig og sterk, det samme skal fordømmelsen av de som sjikanerer.

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg - Norsk Toppliste

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s