Mediavett

Har mediene et visst ansvar for hva de sprer ut til folk?

Blogg6_snake

Spesiell vinkling.

La oss starte med tre litt ulike påstander. En: Spredning av gift via fly, også kjent som chemtrails er en realitet og en måte for myndighetene å kontrollere befolkningen på. To: Illuminati er en hemmelig organisasjon som kontrollerer verdensbegivenhetene ned til minste detalj, ingenting er tilfeldig. Tre: I en rettsak i Oslo tingrett mot et IS medlem som har returnert fra Syria ,har norske domstoler bestemt seg for å innvilge bønnepause til den tiltalte.

Det er en ting som er likt mellom de tre påstandene over her, og en annen ting som skiller det siste fra de to første. Alle tre påstandene er tull og tøys, men mens ingen alvorlig journalist ville satt de to første på trykk har den siste påstanden vært på trykk i dagens VG. I etterkant har domstolen gått til det ganske uvanlige skritt det er å gå ut med en pressemelding for å avkrefte «nyheten», men VG har så langt ikke tatt ned påstanden eller postet en beklagelse. (VG har i ettertid skrevet dette om litt, og beskrevet en «uenighet om bønnepausene» istedenfor. Det er litt spesielt at en avis er uenig med retten i hva retten faktisk har sagt.)

blogg6_power-of-media

Vi krever ikke så mye altså kjære VG, tror vi.

 

Vet avisen hva slags grums den er med å skape med dette? Når domstolen har avkreftet «nyheten», bør man da ikke gå ut med en beklagelse? Vi snakker mye om frihet for mediene, det er faktisk uhyre viktig for et fritt og godt samfunn. Men en like viktig del er etterrettelighet, og her sviktet Norges største løssalgsavis fullstendig idag.

 

 

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg - Norsk Toppliste

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s