Flagget må speile samfunnet

noeskeflagg

Det er ingenting å si på fantasien…

Nasjonalflagget vårt må være noe hele folket kan stille seg bak. Spørsmålet som må stilles er om det norske nasjonalflagget fyller den funksjonen i dag?  

Vi trodde nesten vi hadde unngått det denne gangen, men jommen kom den igjen. Det sikreste vårtegnet av alle, Flaggdebatten. Ingen synes å ha foreslått at andre lands flagg skal brukes i barnetoget, men motstanden mot dette blomstrer opp hvert år. Ingen har heller foreslått å endre på det norske flagget, men allikevel blir dette diskutert heftig på sosiale medier. Tilsynelatende er enkelte av de som vil forsvare flagget ekstremt kreative, og lager og legger ut forskjellige manipulerte flagg med påstand om at ulike grupper i samfunnet vil endre på flagget. Forslagene blir merkeligere og mere kreative for hvert år som går. Det tragiske er at hvert år synes noen vanlige normale mennesker å falle for dette også, og tror på konspirasjonsteorier om endring av flagget. Kreativiteten er også stor når det gjelder reaksjoner på det å bruke andre lands flagg. Utvise dem, ta fra dem statsborgerskapet og sende dem ut av landet. Nordmenn som støtter dette skal gjerne skytes ved Akershus festning.

Hvor mye kreativitet går egentlig tapt med slike debatter? Hollywood går glipp av disse talentene fordi de kjemper en Don Quijotisk kamp mot norsk-muslimske vindmøller som vil fjerne grisen i det norske flagget. Enhver som så den mye omtalte Superman vs. Batman vet at Hollywood sårt trenger litt hjelp og mye mer fantasi! Hvis staten fikk 1 øre for hver setning skrevet i denne debatten kunne vi kanskje sikre en god fremtid etter oljen. Vi vet at retusjering og manipulering av bilder er big business, og flere her kunne fått strålende karrierer innen gitte fagområder. Minoriteter i Norge må nok ta skylden for at de ikke kommer seg dit.

Vi har fremdeles til gode å se halvmåner og davidstjerner i barnetoget, og det viser at de som jobber med dette fremdeles har et stykke igjen. Dette er ikke ment som kritikk, det er et konstruktivt forslag og utfordring som er ment å gi dem noe å strekke seg etter. La oss slå fast en gang for alle, alt som står på nettet er ikke sant, alt som står i wikipedia er ikke kvalitetssikret, og når man søker på Google etter gitte overskrifter sier det absolutt ikke noe om innholdet.

Flaggkontroll?

Flaggkontroll?

Det finnes en forestilling om at det norske flagget, eller rettere sagt korset i det, skulle provosere norske muslimer. De eneste vi vet om som egentlig er opptatt av dette korset, ved siden av de høyreekstreme som mener muslimene vil fjerne korset i flagget, er ytterste venstrefløy. Kommunister som vil reise flagget «rent og rødt». De aller fleste minoriteter i Norge, herunder norske muslimer, ser nå stort sett ikke noe kors i flagget, de ser flagget sitt, som de er glade i.

Flaggdebatten har blitt en integrert del av 17. mai tradisjonen. For like sikkert som at våren kommer hvert år, er at vi får en flaggdebatt. Etter at Shoaib har hatt fire år i 17. maikomiteen i Oslo bak seg, et av dem sågar som leder av komiteen, er det bare å fastslå, 17. mai kommer igjen i år også. Ikke har pølser blitt forbudt, det skal fortæres store mengder is, ikke har russen blitt mindre full og ikke har feiringen blitt avlyst. Sørgelige resultater på islamiseringen med andre ord. I år har han endt opp som vara i komiteen, og det er kanskje like greit, for dette hadde han ikke dreisen på. Alex sin interesse for andre lands flagg dreier seg stort sett bare om et spill på mobilen hvor man skal kjenne igjen alle verdens ulike flagg. Han hevder å være en ekspert i spillet, men sier at han forvirres av det norske flagget hvert år i ukene før 17. mai fordi han er usikker på om det er byttet ut.

Vi mener at man skal bruke det norske flagget og stille seg bak dette fordi det reflekterer det samfunnet vi har valgt å bli en del av! Flagget symboliserer det landet som har gitt beskyttelse og muligheter for utdanning, arbeid og utvikling for så mange av oss.

Det føler vi en dyp takknemlighet over. Vi kjenner ingen fra minoritetsmiljøet som ønsker å gå rundt med noe annet lands flagg den dagen. Det har gjerne vært velmenende lærere som vil inkludere flere, men vi tenker jo at man inkluderer best med å invitere flere inn i det norske, med det norske flagget. Man kan imidlertid lure på hva man skulle gjort om man så noen barn med et annet lands flagg, fått politiet til å rive det vekk? Absurditet og galskap! Som nevnt, for minoriteten i sin alminnelighet er flagget rett og slett det, flagget vårt! Det er ikke tvil om at det norske flagget oppfyller de kriteriene som skal til for å representere hele folket, herunder majoritet så vel som minoritet. Hvis det finnes noen som ønsker noe annet, står de fritt til å dra og leve under et annet flagg. Vi føler oss stolte og føler nasjonalfølelsen og stoltheten vokse i oss når vi hører nasjonalsangen og ser flagget vaie i rødt hvitt og blått.

Alle farger under samme flagg!

Alle farger under samme flagg!

 

 

Blogglistenhits

toppliste for bloggere - ToppBlogg - Norsk Toppliste

Reklamer

2 thoughts on “Flagget må speile samfunnet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s